Ankomst mandag d. 26. marts blev udfordret af en meget kraftig vind. I følge vejrapp’en op til 70 km/t hvilket svarer til 19 m/s = voldsom orkan. Om vinden nåede helt op på 19 m/s vides ikke, men den var i hvert fald voldsom.
Vinden kunne tydeligt mærkes, da vi landede, hvor det dels ruskede i flyet da vi kom ned under skyerne, dels føltes som om vi ville blæse af landingsbanen, da vi fik landingshjulene fik kontakt og vi skøjtede fra side til side indtil vi holdt næsten stille.
Kaptajnen meddelte os, at vi ikke kunne komme til en gate (formentlig fordi alle var optagede, da ingen fly fløj fra lufthavnen igen pga stormen), så i stedet ville vi skulle gå ud af flyet og ned til nogle busser. Kort efter at vi alle stod/sad klar til at gå fra borde med håndbagage og overtøj kom ny besked om, at vi ikke foreløbigt kunne komme af flyet, da blæsten var for kraftig til trappebilen kunne kobles på flyet. Der gik næsten to timer, hvor det i perioder ruskede voldsomt i det store fly, før vinden var løjet nok af og vi endelig kunne forlade flyet og blive kørt i bus til terminalen. Inde i Keflavik lufthavn, som kun har tre bagagebånd, var der nærmest kaos, fordi al flytrafik og aktivitet omkring flyene havde stået stille i to timer, så der var en stor pukkel af kufferter, der skulle ekspederes fra fly ind til ankomstterminalen.
Berglind havde siddet og ventet i ankomsthallen næsten lige så længe, og bedst som hun valgte at køre hjem, så modtog hun besked fra os om, at vi nu endelig kunne forlade flyet. Vi blev derfor enige om, at vi tog en taxa den korte vej hjem til dem. Her blev vi hjerteligt modtaget med kram og amerikansk pandekager. Vi gav dem alle værtsgaver – Christian fik en pakke Lego, pigerne fik bøgerne “Hygge” og “Lykke”, Berglind & Maggi fik en æske påskechokolade, og de alle fik nogle æsker mørk og lys pålægschokolade til deling (findes ikke i Island). Klokken var blevet ca. seks om aftenen lokal tid (og ca. otte i DK), så indtagelsen af de på grund af stormen forsinkede velkomst-pandekager, der havde været tiltænkt eftermiddagen, gjorde, at der ikke var noget presserende behov for aftensmad, selvom klokken var over spisetid, især på det indre ur. Henrik og Lukas tog med Maggi ud at handle og inden vi så os om var der dækket op til ti og menuen var lækre burritos.
Berglind fortalte, at hendes tur til Dublin og retur blev afkortet netop på grund af stormvarslet. WoW fløj simpelthen halvanden time tidligere hjem for at undgå uvejret – og flypassagerne havde fået besked om at møde op før tid via mail. Det kunne Iceland Air godt lære noget af.
Nå, vi kom sikkert frem (-: Og er blevet fint installeret på Gudrun og Christians værelser. Godnat (-: