Blev vækket med fødselsdags-sang halv ni og senere fik jeg også en masse søde hilsner på vores WhatsApp-feriekanal. Vi er jo fire timer foran ift. Danmark, så hvis det havde været dansk tid var vi stået op allerede halv fem – gys.
Henrik bar Nikolaj på skuldrene hele vejen ned til restauranten, da vi skulle have morgenmad, men da vi skulle retur fik vi et lift, og da vi skulle til frokost, så ringede vi til receptionen efter en “taxa”.
Vores sidste hele dag her på Maldiverne har vi blandt andet nydt i skyggen på stranden lige ved vores hus, dels fordi Lukas ikke må bade pga. sit øre og Nikolaj ikke kan bade, fordi han har vrikket om, men også fordi det er dejligt med ren afslapning inden vores lange rejsedag i morgen. I morgen letter vi her fra med vandflyver cirka kl. 07.00 lokaltid/03.00 dansk tid, og hvis alt klapper og der ingen forsinkelser er, så lander vi i Kastrup 20.20, så vi skal være undervejs i mindst 17-18 timer.
Lukas har sovet bedre i nat og har det generelt bedre, men der er godt nok meget snask i særligt hans venstre øre. En halv time inden opfølgende besøg hos lægen prajede drengene og jeg en taxa og kørte op til poolen og købte en is. Her mødte vi Frederikke og Henrik, som var i poolen efter en udforskningsgåtur.
Besøget hos lægen var ekstremt smertefuldt for stakkels Lukas, og desværre var det ikke muligt at rense nok betændelse ud af venstre øre til at han kunne se trommehinden, og da Lukas ikke kan trykudligne på venstre ved vi ikke om han også har betændelse i mellemøret. Lægen vurderer, at vi godt kan flyve, men at det godt kan risikere at gøre ondt, fordi trommehinden måske springer.
Lukas havde for ondt til at ville på solnedgangs-sejltur, Nikolaj ville heller ikke pga anklen og jeg ville gerne tale med rejseforsikringen ift hjemturen i morgen, så Henrik sendte derfor drengene og jeg med taxa tilbage til 417, og så tog Frederikke og han alene af sted. Godt at to i det mindste kunne komme af sted på udflugt i dag.
Jeg ringede til Danmark og talte med en fra rejseforsikringen, og kort efter ringede en spl. tilbage. Efter at have hørt hvad status er herfra drøftede hun det med en læge og ringede tilbage og fortalte, at de havde vurderet ham “Not fit to flight”, så længe han ikke kan trykudligne på venstre og vi ikke ved, om mellemøret også er betændt.
Vores rejseforsikring dækker derfor har en ekstra overnatning her på Maldiverne. Jeg blev bedt om at tjekke, om vi kunne blive på Kuredu, men der var desværre intet ledigt.

Aftensmaden var ikke helt den fødselsdags- og afskedsmiddag vi havde forestillet os, men vores tjener, Yaya, havde i hvert fald sørget for at gøre noget ud af det. Han havde dækket bordet med hvid dug og en “happy birthday”-kokosnød, pyntet med en masse smukke hvide blomster og sørget for en fødselsdagskage.

Efter aftensmaden ringede de tilbage fra Danmark, og vi kunne fortælle, at vi i receptionen havde fået at vide, at vi er nødt til at skulle med vandflyveren til Male, medmindre de arrangerer transport via båd, for alle vandfly er også fuldt bookede.  Konklusionen blev, at de så ville booke et hotel til Lukas og jeg i Male. Inden vi gik i seng, mens vi pakkede om, så Lukas og mine ting blev samlet, så modtog vi endnu et opkald, hvor de bekræftede, at hotellet var booket, og efterfølgende fik vi også en sms med adresse på hotellet. Lukas er dog overraskende frisk, og siger at det siger en sjov lyd i øret, når han prøver at trykudligne, så måske kan han alligevel godt flyve??? Nikolaj er til gengæld begyndt at klage over ondt i øret, også venstre, så nu bliver det spændende hvordan natten går og det udvikler sig. Nikolaj har fået en pamol og et pust næsespray og Frederikke er udstyret med mere smertestillende.

Hold nu op – sikke en anderledes og uforglemmelig fødselsdag.

Hov, skal lige huske at nævne, at da vi kom med taxa tilbage til vores bungalows, så var der blomsterdrys og en fødselsdagshilsen fra Mustafa i nr. 413, hvor jeg (og Lukas) officielt bor.

Håber meget, at vi kan afbooke hotellet i Male igen og flyve hjem sammen alle fem i morgen.