Loerdag var jeg stadig plaget af mavesmerter og hyppige toiletbesoeg, og Berglind var paa standby indtil klokken 13.00, saa vi hyggede og slappede af hjemme. Da klokken var et, og Berglind ikke var blevet kaldt paa arbejdet, blev vi enige om at tage til Borganess og besoege Berglinds forældre, hvis jeg fik det lidt bedre af nogle “stop-piller” samt hvile. Imens jeg skulle hvile tog Henrik, Lukas og Frederikke i svoemmehallen, men kom hurtigt tilbage, da Frederikke var saa uheldig at falde og faa en grim hudafskrabning.

Vi besluttede at tage afsted til Berglinds forældre, og skyndte os at pakke. På vej mod Borganess moedte vi en politibil, som svingede ind og lagde sig lige bag os. Henrik holdt farten krampagtigt paa præcist 90 km/t, selvom afstanden til Berglind foran langsomt blev større og større. Det viste sig at være meget fornuftigt, for politiet satte efter den 4×4, der vovede at overhale os meget langsomt, med måske 95 km/t, og den blev med blaa blink beordret ind til siden. Vi naade frem til Borganess lidt i syv, hvor den lækreste lammesteg var klar. Frederikke hun spiste lammekoed, saa det stod ud af oererne paa hende. Min mave kunne desværre ikke taale saa meget, men selv jeg syntes det smagte himmelsk! Bagefter skulle vi saa skynde videre, for vi skulle være hos Berglinds soester og svoger, Viddy og Sveinbjörn, klokken otte – saa vi kunne naa at faa en ridetur paa en af deres islandske heste, inden de selv skulle afsted paa en lang aften-ridetur. Det var rigtigt sjovt. Foerst proevede boernene inde i en indhegning, og bagefter proevede Henrik og til sidst jeg. Vi fik begge en tur ned til tyrestationen og tilbage igen, og proevede at ride “toelt”. Hjemme igen hos Amma og Afi var der is og “poelsecirkus”, inden vi alle gik i seng omkring ved midnats tid. Lukas fik lov til at sove imellem Henrik og jeg.

I morges var der kæmpe morgenbord med alt hvad hjertet kunne begære og mere til – blandt andet “flattkökur med hangikjött” (eller hvordan det lige staves). Bagefter tog vi paa sigthseeing i Borganess, hvor vi gik en tur i en lille park, hvor Skallagrim (udtales Skatlagrim) eftersigende er begravet, og videre ned forbi svoemmehallen og hilste paa Berglinds veninde. Vi var paa en gammel legeplads bygget af lokal islænding, og hvor der var en lige saa fantastisk udsigt som hos Berglinds forældre. Vi sluttede af paa et lille vikingmuseum, hvor Henrik og jeg var paa hver vores lille Ipod-rundvisning (sagaerne og de foerste 60 aar af Islands historie). Vi spiste froftensmad paa museet ved tre-tiden og til dessert fik vi en is ude i solen. Derefter tilbage til lejligheden, hvor Ella og Nonni ventede, fordi de skulle ind og besigtige den lejlighed i naboopgangen, hvor Berglinds bror og svigerinde snart skal flytte ind (bor i Sverige). Efter at have takket Berglinds forældre mange gange for den fantastiske forplejning koerte vi tilbage mod Njardvik – det tog sin tid paa grund af trafikken, en ulykke og et behov for rokade i bilerne, da Berglind igen blev sloevet af allergipillerne.

Lige foer vi naaede hjem blev det aftalt over telefonen at vi skulle komme til kaffe og is hos Berglinds anden søster og svoger, Ella og Nonni. Det var dem vi til afterparty hos efter Berglind og Maggis bryllup. Det var sjovt at se Ella og Nonnis hus i dagslys og færdig-renoveret, og det var meget hyggeligt at moede dem igen. Ungerne noed legeværelset med masser af LEGO, imens vi snakkede i stuen.